Včelstvá chováme v chránenej krajinnej oblasti Devínska Kobyla a v blízkosti rieky Morava.
Včelstvá nedokrmujeme cukrom, ale nechávame im dostatok ich vlastného medu na prezimovanie. Kvôli blízkosti veľkého mesta sami v tomto období neprodukujeme bio med, ale boli sme schválenou prevádzkou pre jeho plnenie.
V našej prevádzke organizujeme pravidelne exkurzie pre školy, deti, mládež a širokú verejnosť. Pri návšteve máte možnosť ochutnať a kúpiť všetky druhy medov z našej produkcie, rovnako ako aj plástový med – ešte teplý – vybraný priamo z včelstva. Vypočujete si prednášku o živote včiel v rozsahu 15-30 minút. Môžete si vyrobiť sviečku z včelieho vosku.
Ukážka práce včiel v otvorenom úli v prípade pekného počasia je možná v letných mesiacoch. V prípade záujmu nás kontaktuje na vcelarstvo@vcelarstvo.sk.
Pravidelne organizujeme včelárske kurzy pre začínajúcich včelárov, ktoré sa tešia mimoriadnemu záujmu. Počas kurzov vám poskytneme všetky potrebné informácie na založenie vlastného včelstva, spojené s podrobnou inštruktážou o potrebnej starostlivosti. Všetky kurzy prebiehajú pod vedením Dušana Dedinského. V prípade záujmu kontaktujte vcelarstvo@vcelarstvo.sk, radi vám poskytneme informácie o najbližších termínoch a voľných miestach.
Med spracúvame špeciálnou technológiou (jedinečnou na Slovensku), pri ktorej sa med zohrieva minimálne, tak, aby si zachoval všetky chuťové, vonné a výživové hodnoty. Med sa počas ôsmich hodín ohreje na cca 35 až 40°C a potom behom piatich minút na 50°C pričom sa rozpustia všetky kryštáliky v mede.